Víno Bažalík Čierna ovca

Kód: 133
Novinka Tip od someliéra
Neohodnotené
€16,30
Skladom

Odroda Merlot a jej 4 mesiace macerácie so šupkami. Po vylisovaní zrelo rok v stredne vypálenom dubovom sude. Nepravideľne premiešavané jemné kaly metódou Sur lie podporili spontánny priebeh jablčno mliečnej fermentácie. Víno nebolo filtrované ani čírené, sírené len pred fľašovaním.

Detailné informácie

Lokálny slovenský výber
Lokálny výber
Ďakujeme, že si vyberáte slovenské firmy.
Skutočný zážitok
Skutočný zážitok
Značka toho, že vaše chuťové bunky zaplesajú.
Žiadne umelé prísady
Žiadne umelé prísady
Pri procese výroby sa nepoužívajú žiadne umelé prísady.
Spracovanie
Skvelé spracovanie
Krása spracovania spočíva v intenzite chuti, čistote a niekedy i v nepredvídateľnosti.

Podrobný popis

Michal nám prezradil, že hrozno do vínka odkupuje (od rovnako ekologicky rozmýšľajúceho pestovateľa), preto si nesie svoje označenie "Čierna ovca". 

Víno pochádza z ekologicky obhospodarovaných viníc, bolo spontánne kvasené, nebolo čírené ani filtrované a fľašované s minimálnym prídavkom oxidu siričitého. Jemný kal nie je závadou.

Dodatočné parametre

Kategória: Víno
Obsah cukru: Suché víno
Odroda vína: Merlot
Vintage: 2022
Brand: Michal Bažalík
Alkohol: 13%
Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Krajina: Slovensko
Objem: 0,75l

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

michal-bazalik-vino

Michal Bažalík je veľmi talentovaný mladý vinár a naviac veľký sympaťák! Žije so svojou rodinou uprostred svojich vinohradov na okraji vinohradníckej obce Svätý Jur neďaleko Bratislavy. Podložie tvoria masívne bloky žuly s vysokým podielom minerálov, čo výrazne ovplyvňuje charakter vín. Svoje víno vyrába tak, ako žije - autenticky, úprimne a hravo. Rozhodne patrí k tým slovenským vinárstvam, ktoré by vám nemali uniknúť. Nás neskutočne baví jeho ľahký a dosť šťavnatý Silván, či zbrusu zaujímavý Ryšák a vlastne čokoľvek iné! 

Michal sa zameriava najmä na odrodu Silvánske zelené, ktorú pestuje a spracováva do rôznych podôb (všetky nás bavia), ale nájdete u neho aj Rizling vlašský či Veltlínske zelené. Okrem toho má vysadený experimentálny vinohrad (laboratórium) s odrodami PIWI, ktoré spracováva podľa špecifík jednotlivých ročníkov. Tento experimentálny prístup mu umožňuje testovať a objavovať nové možnosti a spôsoby pestovania hrozna a výroby vína.