Slobodné pArtisan Cru 2018 noir

Kód: 113
Tip od someliéra
Neohodnotené
€17,50
Skladom

Tri odrody a to najlepšie z nich! Frankovka, Cabernet, Alibernet. Zreli každá zvlášť v dubovom sude, bez náhlenia - najmenej 18 mesiacov. Červené víno svojou ovocnosťou odzrkadľuje charakter typických severných vinohradov, a predsa je z malokarpatskej oblasti! Vínko si prechádza dlhým "blending sessions", kedy hľadajú ideálny pomer a senzorickú súhru všetkých odrôd. Hovoria mu tiež SUPERFRANKOVKA.   

Detailné informácie

Lokálny slovenský výber
Lokálny výber
Ďakujeme, že si vyberáte slovenské firmy.
Skutočný zážitok
Skutočný zážitok
Značka toho, že vaše chuťové bunky zaplesajú.
Žiadne umelé prísady
Žiadne umelé prísady
Pri procese výroby sa nepoužívajú žiadne umelé prísady.
Spracovanie
Skvelé spracovanie
Krása spracovania spočíva v intenzite chuti, čistote a niekedy i v nepredvídateľnosti.

Podrobný popis

Chuť je vrstevnatá a komplexná, dobre vyzretá, jasná a čitateľná. Mäkké taníny, plné bobuľového ovocia s minerálnou zemitosťou. Fantastické červené so všetkým, čo k tomu patrí - šťavnaté, elegantné, hlboké.

Neváhajte vyskúšať toto víno i v bielom prevedení

Dodatočné parametre

Kategória: Červené vína
Obsah cukru: Suché víno
Odroda vína: Alibernet, Cabernet Sauvignon, Frankovka
Vintage: 2018
Brand: Slobodné
Alkohol: 12%
Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Krajina: Slovensko
Objem: 0,75l

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Víno ako živý organizmus  

Jedno z najprogresívnejších vinárstiev, ktoré na Slovensku máme - Slobodné vinárstvo. Nájdete ich kúsok pod Trnavou v obci Zemianske sady. História ich rodinného vinárstva siaha až do prelomu 19. a 20. storočia, v súčasnosti vinárstvo vedie spoločne štvrtá a piata generácia. Na svojich 17 hektároch pestujú rôzne klasické odrody, ako je Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Rizling rýnsky, Frankovku a Cabernet Sauvignon, všetko v ekologickom režime. Neboja sa experimentovať pri spracovaní svojho hrozna, pričom na kvasenie a zrenie často používajú talianske terakotové amfory, gruzínske hlinené nádoby qvevri alebo betónové vajcia. Patria k naturálnym vínam, pretože nepridávajú žiadne "skrášľovačky" na chuť či vôňu.

Okrem toho ich oranžové vína patria medzi najlepšie! Nečudujeme sa, že na ne narazíte na potulkách svetom.

Slobodne-Vinarstvo-logo