Slobodné Majer

Kód: 220
Tip od someliéra
Neohodnotené
€10
Skladom

Prirodzený blend z bielych odrôd - Veltlín, Devín, Sauvignon. Každá odroda priniesla vínku niečo pekné a typické, ako dôkaz toho, že Slobodné sú majstri cez blendovanie a skladanie vín s minimálnym zásahom. Majer tak získal prekvapivo rozmanitú chuť i vôňu. Víno je nečírené a nefiltrované. 

Detailné informácie

Lokálny slovenský výber
Lokálny výber
Ďakujeme, že si vyberáte slovenské firmy.
Skutočný zážitok
Skutočný zážitok
Značka toho, že vaše chuťové bunky zaplesajú.
Žiadne umelé prísady
Žiadne umelé prísady
Pri procese výroby sa nepoužívajú žiadne umelé prísady.
Spracovanie
Skvelé spracovanie
Krása spracovania spočíva v intenzite chuti, čistote a niekedy i v nepredvídateľnosti.

Podrobný popis

Víno, ktoré sa fakt dobre pije. Ročník vínka neuvádzame zámerne, pretože je to víno medziročníkové a nevšedné, nechajte sa prekvapiť.

Majer drží certifikát organického vína.

O víne ďalej píšu "Etiketou, ktorú vytvoril fotograf Šimon Kliman, víno personalizujeme, stojíme za ním, nie je to anonymný produkt, sme jeho výrobcami, fanúšikmi, aj obhajcami. Slobodné vinárstvo je jedna veľká kuchyňa štyroch osobností - ako hudobná kapela." 

Dodatočné parametre

Kategória: Biele vína
Obsah cukru: Suché víno
Odroda vína: Veltlín, Devín, Sauvignon
Brand: Slobodné
Alkohol: 10,5%
Pôvod hrozna: Nitrianska vinohradnícka oblasť
Krajina: Slovensko
Objem: 0,75l

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Víno ako živý organizmus  

Jedno z najprogresívnejších vinárstiev, ktoré na Slovensku máme - Slobodné vinárstvo. Nájdete ich kúsok pod Trnavou v obci Zemianske sady. História ich rodinného vinárstva siaha až do prelomu 19. a 20. storočia, v súčasnosti vinárstvo vedie spoločne štvrtá a piata generácia. Na svojich 17 hektároch pestujú rôzne klasické odrody, ako je Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Rizling rýnsky, Frankovku a Cabernet Sauvignon, všetko v ekologickom režime. Neboja sa experimentovať pri spracovaní svojho hrozna, pričom na kvasenie a zrenie často používajú talianske terakotové amfory, gruzínske hlinené nádoby qvevri alebo betónové vajcia. Patria k naturálnym vínam, pretože nepridávajú žiadne "skrášľovačky" na chuť či vôňu.

Okrem toho ich oranžové vína patria medzi najlepšie! Nečudujeme sa, že na ne narazíte na potulkách svetom.

Slobodne-Vinarstvo-logo