Oranžové vína
Oranžové víno alebo víno v kontakte so šupkou je druh vína vyrábaný z bielych odrôd hrozna, pri ktorom sa šupky nechávajú macerovať s muštom dlhší čas - od 2 až 3 dní do 6 mesiacov. Výsledkom sú vína intenzívnej zlatistej alebo jantárovej farby s jedinečným chuťovým profilom.
Najpredávanejšie

Kupáž modrých a bielych odrôd daného ročníka - zaujímavá kombinácia. Z hľadiska zloženia v ňom nájdete hrozno odrôd Silván, Vlašák, Veltlínske zelené, Svätovavrinecké...

Intenzívne oranžové víno, ktoré má na svedomí vinár Michal Bažalík. Cuvée z troch bielych odrod typických pre Svätý Jur - Veltlín a Silván macerované 2 týždne na...

Oranžové cuvée z miestnych aromatických odrôd, ktoré preslávili toto slovenské vinárstvo vo svete. Po zbere sa víno macerovalo 4 týždne na šupkách a potom zrelo 2 roky v...

Seriózne oranžové vínko „starej školy“. Základ tvorí 100 % Rulandské šedé (Pinot gris), ktoré má vysoký obsah farbiva v šupkách svojich bobúľ, a preto je vhodné na...

Supermajer je výsledkom zvedavosti vinárov Slobodné. Veltlín v oranžovej podobe je krásny a elegantný, ktorý vynikne pri zaujímavom párovaní s jedlom, poskytne tak veľmi...

Oranžový Rizling rýnsky vo výstrednej podobe, ktorý vás zoberie na dobrodrúžstvo, mimo komfortnú zónu a na vrchol skaly. Jeho cesta začína maceráciou na šupkách, potom spomalí a...

Chardonnay v oranžovej farbe s vôňou kandizovaného ovocia a pomarančovej kôry. Pevné minerálne telo s mohutnou štruktúrou tanínov a dochuťou broskýň s marhulami. Vínko vyzrieva...